EndNote - introduksjonskurs

Kom i gang med EndNote.

Lær hvordan du kan holde orden på referansene dine på en enklere måte ved hjelp av EndNote.

 

Innhold og formål:

EndNote er et referansehåndteringsverktøy. Du kan lage ditt eget bibliotek der du legger inn referanser manuelt eller importerer dem fra ulike databaser. Deretter kan du hente referansene når du skriver en tekst (cite while you write), og plassere dem på ønsket sted i teksten Det lages samtidig en referanseliste på slutten av dokumentet ditt. Du kan også samle artikler (PDF) i ditt EndNote-bibliotek. 

Målgruppe:

Studenter og faglig ansatte som ønsker å bruke referansehåndteringsverktøyet EndNote i forbindelse med forskning, oppgaveskriving eller annen publiseringsvirksomhet.

Form:

Demoforelesning med praktiske øvelser for deltagerne.

Forelesningsspråk:

Norsk (this course is held in Norwegian).

Utstyr:

Vi har 12 kurs pc-er til utlån.

Det er mulig å bruke egen bærbar pc/mac på kurset med siste versjon av EndNote installert på forhånd da vi ikke har tid til å gi hjelp til installering i forbindelse med kurset. EndNote blir demonstrert sammen med Word 2013, men brukere av Word 2007 eller 2010 vil ha fullt utbytte av kurset. Brukere med Mac og Word for Mac vil også ha fullt utbytte av kurset. Kursrommet har trådløst nett (Eduroam).

Du kan laste ned siste versjon av EndNote fra denne siden: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/EndNote.

Trenger du hjelp med installering, ta kontakt med Orakeltjenesten som holder til i samme lokale som Biblioteket Dragvoll.

 

Oversikt over våre EndNotekurs høsten 2017Meld deg på / Registration


23.10.17

Tidspunkt/Time of day: 10:15 - 12:00

Sted/Location: Biblioteket Dragvoll, kursrom 6575

Påmeldingsfrist/Registration deadline: 23.10.17