PubMed - Introduksjonskurs

Et grundig introduksjonskurs for deg som ønsker en innføring i PubMed.

Målgruppe:
Forskere, stipendiater, leger, andre sykehusansatte og medisin- og masterstudenter som har behov for å gjøre artikkelsøk innen medisin og helsefag.

Forkunnskaper:
Ingen.

Form:
Demonstrasjonsforelesning der deltagerne har mulighet til å prøve ut det som blir demonstrert.

Forelesningsspråk:
Norsk (This course is held in Norwegian).

Utstyr:
Det er mulig å bruke egen bærbar pc på kurset, men ikke noe krav da vi har kurs-pc'er for deltagerne. Kursrommet har trådløst nett (Eduroam).

Ditt utbytte:
Dette er kurset for deg som ønsker å ta i bruk PubMed i forbindelse med faglig informasjonssøking i forbindelse med forskning eller klinisk virksomhet. Du vil lære effektiv søking i PubMed med bruk av Boolske operatorer (AND, OR, NOT), bruk av tesaurus (MESH) og avgrensningsteknikk. Du vil også lære hvordan du kan håndtere ei treffliste og hvordan denne kan eksporteres til skriver, fil eller epost. Kurset vil også gi opplæring i hvordan du kan gå direkte fra interessante referanser i PubMed til fulltekstversjonen av disse eller hvordan disse kan bestilles direkte i Oria. Du vil også få lære hvordan du kan opprette en personlig bruker i PubMed (My NCBI), og hvordan denne bl.a. kan brukes til å lagre søk, opprette epostvarsling m.m.Meld deg på / Registration


01.11.17

Tidspunkt/Time of day: 09.00 - 12.00

Sted/Location: KS21 (2. etg. øst, Kunnskapssenteret)

Påmeldingsfrist/Registration deadline: 01.11.17